torsdag 5 februari 2015

Det jag läser nu...

är en MASSA kurslitteratur. Det blir rapporter från skolverket, teorier från Vygotskij, Dewey, Piaget mfl. Men tillskillnad från förra året så har jag faktiskt haft lite, lite utrymmet till det skönlitterärar också.


Dels har jag läst Marjaneh Bakhtiaris Kalla det vad fan du vill. Det var kurslitteratur inom lärarutbildningen för visso, men ändå. Mycket läsvärd, boken är från 2005 så säkert ingen nyhet för er som hinner sluka böcker. För den som inte läst, gör det. Tycker boken utgör en bra röst i samhället angående mångkulturalism, strukturer, normer, fördomar osv.


Bild: lånad från adlibris.com

Just nu försöker jag plöja mig igenom alla böcker som utgör mallen för serien Game of thrones. Författaren heter George RR Martin och jag är inne på bok två av en massa...
För den som uppskattar fantasygenren så kan jag rekommendera dessa, även om man följer serien. Jag har liksom svårt att fastna för andra fantasyböcker efter "Sagan om ringen"-böckerna. De blir lätt pastischer av Tolkiens böcker och jag har svårt för det. Men det gäller inte Martins serie måste jag säga!

Nu blir det att ge sig i kast med kurslitteraturen igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar